Νεογνό – Βρέφος

 

Η παιδίατρος -Νεογνολόγος κα Κατσαφάδου Αλεξάνδρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα των νεογέννητων μωρών και των βρεφών, αφού έκτος την ειδικότητα της παιδιατρικής έχει εξειδικευτεί στην νεογνολογία- εντατικολογία στο Μαιευτήριο- Μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Έχει εργαστεί στη Μονάδα νεογνών στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική κλινική. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης- Παιδίατρος στο Μαιευτήριο Ιασώ.

Τι σημαίνει νεογνολογία: Νεογνολογία είναι η ιατρική ειδικότητα αφιερωμένη στη μελέτη, τη διδασκαλία, την πρόληψη και τη φροντίδα των προβλημάτων που προέρχονται από την εμβρυϊκή ηλικία, τον τοκετό, η νεογνική ή  βρεφική περίοδο. Η φροντίδα αυτή περιλαμβάνει την παροχή πληροφοριών και υποστηρικτική φροντίδα για τα νεογνά και τις τις οικογένειες των ασθενών αυτών.

ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

  • Παρακολούθηση πρόωρων νεογνών, νεογνά με χαμηλό βάρος γέννησης, πολυδύναμη κύηση (δίδυμα, τρίδυμα) νεογνά που παρουσίασαν προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδα νεογνών αμέσως μετά την γέννηση.Παρακολούθηση πρόωρων, ελλιποβαρών νεογνών.
  • Μέτρηση ικτέρου στο ιατρείο ή στο σπίτι με αναίμακτη μέθοδο   ( η κίτρινη χροία του δέρματος) και λήψη εργαστηριακού ελέγχου αν κριθεί απαραίτητο.
  • Νευροαναπτυξιακή παρακολούθηση πρόωρων νεογνών και νεογνών με προβλήματα υγείας, νεογνών που νοσηλευτήκαν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας ή νεογνών που η μητέρα πάσχει από κάποιο νόσημα
  • Red feflex. Εξέτασει ματιών με οφθαλμοσκόπιο.
  • Επίσκεψη κατ’ οίκον, όταν το ζεύγος νεογνό-μητέρα επιστρέψεί στο σπίτι για εκτίμηση των θηλαστικών κινήσεων του νεογνού, της στάσης θηλασμού, της παραγωγής γάλακτος από τη μητέρα. Υποστηρίζουμε και προάγουμε τον μητρικό θηλασμό!
  • Στην μηνιαία εξέταση για τον εμβολιασμό γίνεται έλεγχος ανάπτυξης και πλήρης έλεγχος δεξιοτήτων (αδρή και λέπτη κινιτικότητα, επικοινωνία), δίνονται οδηγίες για εκπαιδευτική αποσχόληση του βρέφους στο σπίτι.

Επίσης έχει ασχοληθεί πολύ με τον μητρικό θηλασμό και έχει βοηθήσει χιλιάδες νέες μητέρες να θηλάσουν στα μαιευτήρια που έχει εργαστεί και εργάζεται ακόμα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, για τα ωφέλη του μητρικού θηλασμού. 

Facebook