Θηλασμός και εξυπνάδα

Θηλασμός και εξυπνάδα

Μακροχρόνια έρευνα έδειξε σχέση μεταξύ του θηλασμού και της εξυπνάδας.
Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι όσα θήλασαν περισσότερο διάστημα, στη συνέχεια είχαν υψηλότερα σκορ IQ ως ενήλικες.
Ειδικοί δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα, αν και όχι καταληκτικά, φαίνεται πως στηρίζουν τρέχουσες οδηγίες ότι τα μωρά θα πρέπει να θηλάζουν αποκλειστικά για 6 μήνες.
Όσον αφορά τα ευρήματα, τονίζουν ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες εκτός από το θηλασμό που θα μπορούσαν να επηρεάζουν την εξυπνάδα, αν και οι ερευνητές προσπάθησαν να αποκλείσουν συγχυτικούς παράγοντες, όπως η εκπαίδευση της μητέρας, το οικογενειακό εισόδημα και το βάρος στη γέννηση.
Η νέα έρευνα προσφέρει σημαντικά στοιχεία επειδή στον πληθυσμό που μελετήθηκε ο θηλασμός μοιραζόταν εξίσου σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Τα περισσότερα μωρά, άσχετα από την κοινωνική τους τάξη, θήλαζαν, ορισμένα λιγότερο από ένα μήνα και άλλα περισσότερο από 1 χρόνο.
Όσα θήλασαν για μεγαλύτερο διάστημα είχαν υψηλότερη επίδοση σε τεστ εξυπνάδας στην ενήλικο ζωή.
Ήταν επίσης πιο πιθανό να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και να έχουν καλύτερη εκπαίδευση.
Το μητρικό γάλα μπορεί ενδεχομένως να προσφέρει πλεονέκτημα επειδή είναι καλή πηγή κορεσμένων λιπαρών οξέων μακράς αλύσους, τα οποία είναι αναγκαία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Φωτογραφία του χρήστη Παιδιατρικό Ιατρείο & Νεογνολογικό Ιατρείο: Δρ.Κατσαφάδου Αλεξάνδρα PhD,MSc.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook