Ο δρόμος της επιτυχίας

Μητρικός Θηλασμός

Για να φτάσετε στην επιτυχία, κα ι επιτυχία εννοούμε  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  είναι πολύ σημαντικό να έχετε ενημερωθεί αρκετά πριν πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά.

 ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ  ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ)

Θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού αλλά και πως μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία και να αντιμετωπίσετε  διάφορα προβληματάκια που μπορεί να σας προκύψουν. Πηγή ενημέρωσης είναι το διαδύκτιο και διάφορα έντυπα. Το πιο σημαντικό όμως, είναι  να κάνετε μια ενημερωτική συνάντηση προγεννητικά (κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης) με τον παιδίατρο σας, έαν υποστηρίζει και προάγει φυσικά τον μητρικό θηλασμό.

Από προσωπική πείρα θα σας έλεγα ότι προτιμότερο είναι να γίνουν δύο ενημερώτικές συναντήσεις, διότι οι πληροφορίες είναι αρκετές και ίσως δεν μπορούν να αφομιωθούν σε μία συνάντηση. Στη πρώτη συνάντηση θα ενημερώθείτε για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού για μάμα και μωρό, θα γίνει εξέταση μαστών και θηλών, επίσης θα ενημερωθείτε  από πια site είναι καλύτερα να ενημερώνεστε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά.  Στην δεύτερη συνάντηση θα σας λύθουν απόρίες που θα έχουν προκύψει,θα μάθετε τους κινδύνους της διατροφής με υποκατάστατα μητρικού γάλακτος,  θα ενημερωθείτε τι πρέπει να προσέξετε στο μαιευτήριο, παγίδες και μυστικά επιτυχίας.

Όταν υπάρχει θέληση, σωστή προγεννητική ενημέρωση και παιδίατρος που γνωρίζει, υπερασπίζει και προάγει τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό , η επιτυχία είναι σίγουρη!!!

 

		Ξεκίνα θηλασμό χώρις καθυστέρηση.

 

Βάλε το μωρο στο στήθος, την πρώτη ώρα ζωής. Μην καθυστερείς.

 

Πώς να θηλάσεις: Συνοπτικός οδηγό

Συγχαρητήρια για την απόφαση σας να θηλάσετε!!!

Ο θηλασμός είναι φυσιολογική διαδικασία, αλλά δεν έρχεται πάντα φυσιολογικά σε κάθε  μαμά.  Είναι μια επίκτητη δεξιότητα, οπότε να ξέρετε ότι δεν  είστε μόνη, αν προσπαθείτε να τα  καταφέρεται.

Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ενημέρωση για το θηλασμό. Υπό την προϋπόθεση ότι η ενημέρωση υπάρχει … Θα πρέπει να δούμε την αποφασιστικότητα σας!

 

Για να θηλάσετε με επιτυχία, δεν έχει τόση σημασία το πού ή πώς θα καθίσετε ή θα ξαπλώσετε . Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι είστε άνετα και να είσαστε  σε θέση να φέρετε το μωρό σας στο στήθος σας εύκολα.

 

Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

breastfeeding baby supported on pillow 1.    Καθίστε αναπαυτικά, έτσι ώστε η πλάτη σας να υποστηρίζεται. Δημιουργειστε  μια χαλαρή ατμόσφαιρα: Αν έχετε μικρά παιδιά, να τους δώσετε παιχνίδια και δραστηριότητες   για να κρατηθούν απασχολημένα. Η Χαλαρότητα θα βοηθήσει το γάλα σας ρέει καλύτερα.
2   Σηκώστε τα πόδια σας ή τα γόνατά σας, αν χρειαστεί. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για να αναλάβει το βάρος του μωρού σας, έτσι ώστε τα χέρια σας να είναι πιο ελευθερα (το  επόμενο διαστημα που θα ειστε πιο άνετη μπορείτε να αφήσετε το μαξιλάρι).                         3. Πετάξτε τα ρολόγια και άφησε όδηγό το μωρό σου.                                                                4. Κρατήστε τα δάχτυλά σας γύρω από το στήθος σας για υποστήριξη, σχηματίζοντας ένα σχήμα U  , αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε επαφή με την θηλαία άλω (σκούρο τμήμα γύρω από τη θηλή σας).

 

Πώς μπορεί να πίασει το μωρό μου στο στήθος μου;
Φέρτε το μωρό σας στο στήθος σας με το κεφάλι του σε κλήση προς τα πίσω. Θ α πρέπει να προηγείται  το πηγούνι του..  Αφήστε τα χείλη του να αγγίξουν  τη θηλή σας. το μωρό σας θα ανταποκριθεί  με το ανοιγμα  του  στόματος.  Μετακινήστε τον γρήγορα και ομαλά στο στήθος σας, με στόχο το κάτω χείλος του όσο πιο μακριά από τη βάση της θηλής σας, ώστε να πάρει ένα μεγάλο μέρος της θηλαίας άλω στο κάτω μέρος του στόματός τους.

Εάν δεν ανοίγει το στόμα του. Δελεάστετο τρίβοντας απάλα τη θηλή σας πάνω στο μάγουλο και τα χείλη του μωρού.  Πιέστε το στήθος να βγάλει μια σταγόνα γάλα η μυρωδιά του μητρικού γάλακτος θα ενθαρρύνει το μωρό να θηλάσει .

 

Πώς είναι η σωστή σύλληψη της θηλής

baby feeding

Οταν το μωρό βάλει  το στήθος στο στόμα του, η θηλη σας θα πρεπει να είναι πολύ πίσω στο στόμα του, εκεί που τελειώνει ο ουρανίσκος και ξεκινάει  η  μαλακή  περιοχή. Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ανώδυνος για σας, γιατί θηλή σας θα είναι τόσο πολύ πίσω στο στόμα του δεν που δεν πιέζετε από τα  ούλα  του μωρού σας

         ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Ο μητρικός θηλασμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας τρόπος διατροφής του βρέφους. Είναι μια μοναδική εμπειρία επικοινωνίας της μητέρας με το βρέφος, στην οποία συμμετέχουν όλες η αισθήσεις.

Πολύ σημαντικό να γνωρίζεται ότι ο θηλασμός, τουλαχιστον στην αρχή είναι πολύ συχνός, πολύ συχνος, πολύ συχνός. Για το πρώτο πραγμα για το οποίο θα πρέπει να είσαστε έτοιμες είναι ότι θα περάσετε ώρες θηλάζοντας και ξενυχτόντας. Ενώ θα θηλάζεται συνέχεια το μωράκι σας θα εξακολουθει να ξάχνει να φάει σα να έχει να φάει από χθες. Αυτή η συμπεριφορά είναι απολύτως φυσιολογική. Δεν σημαίνει πως δεν χορταίνει , δεν σημαίνει πως δεν έχετε επαρκή ποσότητα γάλακτος. Είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά.

Αν και το λέω πάντα αυτό στις μέλλουσες μητέρες κατά την προγεννητική συμβουλευτική συνάντηση, όταν έρθει το μωρακι στον κοσμό και ξεκινησει ο θηλασμός , θα έλεγα ότι είναι η πρώτη έρωτηση που μου κάνουν μετά το πρώτο βράδυ που θα περάσουν σπίτι, συνήθως θηλάζοντας και ξενυχτόντας όλο το βράδυ!

Μηπως το μωράκι μου πεινάει και δεν το χορταίνω, μήπως δεν φτάνει το γάλα μου, μήπως…μήπως….και η τελευταία ερώτηση είναι μήπως να πάρω το γάλα που μου σύστησαν στο μαιευτήριο; Μην βάζεται κάκες ιδέες στο μυαλό σας!!!  Φυσικά και δεν χρειάζεται !

Τα βρέφη δεν θηλάζουν  μόνο για να φάνε, αλλά για να ικανοποιήσουν και άλλες ανάγκες,  όπως πιπίλισμα, να νιώσουν ασφάλειας- σιγουριάς. Δηλαδή μη διατροφικός θηλασμός !!!

Όσο περισσότερο θηλάζει το μωράκι τόσο θα πρέπει να χαίρεστε γιατί έτσι στέλνει σήμα στον εγκέφαλο να παράγεται περισσότερο γάλα. Απολαύστε αυτές τις στιγμές όσο πιο πολύ μπορείτε, απόλαυστε που το μωράκι σας απολαμβάνει την αγκαλιά σας, την σιγουριά, την ασφάλεια που νιωθει πάνω σας. Ξεκινώντας είπα ότι ο θηλασμός δεν είναι απλώς ενας τρόπος σίτισης , αλλά μια μοναδιή εμπειρία επικοινωνίας, Απόλαυσε το.

Facebook