Ιστορία Επαναγαλακτισμού

Ιστορία Επαναγαλακτισμού

Γεια σας, είμαι η Κάτια , είμαι 30 ετών και έχω ένα υγιέστατο κοριτσάκι 8 μηνών.  Το θήλασα αποκλειστικά από των τρίτο μήνα μέχρι τον έκτο  μήνα και μόλις έκλεισε τον έκτο μήνα ξεκινήσαμε υγειινές τροφούλες. Γέννησα σε μαιευτήριο της Αθήνας και όταν πήρα εξιτήριο, το μωράκι θήλαζε από μένα , δεν είχα χορηγήσει φόρμουλα. Όταν γύρισα στο σπίτι το μωρό ήθελε να θηλάζει συνέχεια, ηθελέ να κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου για λίγο και πάλι  να θηλάζει , να θηλάζει , να θηλάζει…… Φώναξα τον παιδίατρο που μου είχε συστήσει η ξαδέλφη μου, η οποία όμως δεν είχε θηλάσει, πολύ σημαντικό αυτό , γιατί είχε άλλες απαιτήσεις από τον παιδίατρο της. Οι δική μου ανάγκή  ήταν να θηλάσω αποκλειστικά το κοριτσάκι μου και να βρω έναν παιδίατρο που να μπορεί να με βοηθήσει να τα καταφέρω.

Ήρθε λοίπον ο παιδίατρος στο σπίτι την έβδομη μέρα της ζωής της και την ζύγισε,  της έλλειπαν  50   γραμμάρια για να είχε το βάρος γέννησης και είχε πάρει 150 γραμμάρια από την ημέρα που φύγαμε από το μαιευτηριο. Μου είπε ότι πρέπει να δώσω οπωσδήποτε ξένο γάλα γιατί δεν χορταίνει και γι΄αυτό θηλάζει συνέχεια. Του είπα ότι έχω διαβάσει για τους μαραθώνιους θηλασμούς και περιγράφονται ακριβώς όπως κάνει το μικρό μου. Μου είπε  ότι δεν επιτρέπεται τον 21ο αιώνα να πεινάει το μωρό μου.  Δεν είχα άλλη επιλογή,  τρόμαξα  και έκανα ότι μου είπε ο παιδίατρος. Έπρεπε να ακούσω τον γιατρό. Πηρα το γάλα που μου σύστησε και έδινα συμπλήρωμα κάθε φόρα που θήλαζα, όπως μου είχε πει. Το μωρώ έπαθε αυτό που λένε σύγχηση θηλων , δηλαδή δεν μπορούσε να θήλασει καλά γιατι είχε μπερδευτεί με το μπιμπερό με αποτέλεσμα να πίνει όλο και πιο πολύ ξένο γάλα και το δικό μου να έχει μειωθεί δραματικά. Στο τρίτο μήνα  πια , το παίδι έπινε σχέδον αποκλειστικά ξένο γαλά σκόνη .  Εκείνη την περίοδο γνώρισα μια κοπέλα που είχε ένα αγοράκι 4 μηνών και θήλαζε αποκλειστικά . Παρόλο που στην αρχή δεν ήθελε να θηλασει αποκλειστικά, η παιδιατρος της που υποστήριζει πολύ τον θηλασμό της την έπεισε και παρόλο που αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τα αντιμετώπισαν (λίγο βάρος, μαστίτιδα) δεν της έδωσε καθόλου ξένο γάλα παρόλο που η κοπέλα της ζήτησε. Της είπε ότι το καλυτερο δώρω για το παιδάκι σου είναι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός και πρέπει να το πετύχουμε μαζί. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ένιωσα πολλές τύψεις που εγώ δεν δίνω το καλύτερο δώρο στο κοριτάκι μου.

Ζήτησα φυσικά να μάθω πια είναι αυτή η παιδίατρος που υποστήριζει τόσο πόλυ το μητρικό θηλασμό.

Πήγα, είπα την ιστορία μου και η απάντηση ήταν πότε δεν είναι αργά!!! Μου έδωσε οδηγίες επαναγαλακτισμού. Έβαζα το μώρο συνέχεια στο στήθος , χρησιμοποίουσα θήλαστρό στα ενδιάμεσα και έβλεπα μερα με την μέρα να αυξάνεται το γάλα μου και μείωνα το ξένο. Σε λίγο καιρό έφτασα να δίνω μόνο μητρικό, μόνο από μένα , δεν είναι απίστευτο!  Δεν το πίστευα αυτό που μου συνέβει. Το γάλα μου σχεδόν είχε κοπεί και επανήλθε. Θέλω να το θηλάσω τουλάχιστον έως 2 χρονών να αναπληρώσω το χαμένο χρόνο.

Τελειώντας να δώσω μια συμβουλή στις μέλλουσες μητέρες, ΨΑΞΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.  Μην πας στον παιδιατρο που σου συστήνουν συγγενεις και φίλοι. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις.

Μια ευτηχυσμένη μανούλα που πέτυχε το ακατόρθωτο .

Facebook