Μητρικό γάλα και πρόληψη παχυσαρκία

Μητρικό γάλα και πρόληψη παχυσαρκία

Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος μιας γυναίκας μπορεί ενδεχομένως να καθορίσει αν το μωρό της θα γίνει υπέρβαρος ενήλικας, υποδεικνύει νέα έρευνα.🍼
Προηγούμενες έρευνες ανακάλυψαν ότι παιδιά παχύσαρκων μητέρων είναι πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα αλλά οι αιτίες της σχέσης δεν είναι εντελώς κατανοητές.
Ποικιλίες στο μείγμα των πολύπλοκων υδατανθράκων του μητρικού γάλακτος συνδέονται με διαφορές στην ανάπτυξη του μωρού και στην παχυσαρκία.
Οι συγκεκριμένοι υδατάνθρακες αποτελούν φυσικό συστατικό του μητρικού γάλακτος και παίζουν ρόλο στο να βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού να αναπτυχθεί.
Σε ηλικία 6 μηνών, υψηλότερα επίπεδα 2 συγκεκριμένων ολιγοσακχαριτών του ανθρώπινου γάλακτος στο μητρικό γάλα συνδέθηκαν- το καθένα- με περίπου μισό κιλό περισσότερης λιπώδους μάζας.
Άλλοι ολιγοσακχαρίτες του ανθρώπινου γάλακτος ήταν προστατευτικοί στους 6 μήνες. Για παράδειγμα, ποσότητες άλλου συνδέονταν με περίπου μισό κιλό χαμηλότερο βάρος του νεογνού και λιπώδους μάζας.
Η σύνθεση γάλακτος της κάθε γυναίκας ήταν πιο σημαντική όσον αφορά την πρόληψη της παχυσαρκίας έναντι της παχυσαρκίας της μητέρας και του βάρους της κατά την εγκυμοσύνη, δήλωσαν οι ερευνητές.

Φωτογραφία του χρήστη Παιδιατρικό Ιατρείο & Νεογνολογικό Ιατρείο: Δρ.Κατσαφάδου Αλεξάνδρα PhD,MSc.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook