Ειδικό ιατρείο για βρέφη – νεογνά

Η παιδίατρος κα Κατσαφάδου Αλεξάνδρα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα των νεογέννητων μωρών και των βρεφών, αφού έχει εξειδικευτεί στην νεογνολογία- εντατικολογία στο Μαιευτήριο- Μονάδα νεογνών του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα. Έχει εργαστεί στη Μονάδα νεογνών στην Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική κλινική. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης- Παιδίατρος στο Μαιευτήριο Ιασώ.

Τι σημαίνει νεογνολογία: Νεογνολογία είναι η ιατρική ειδικότητα αφιερωμένη στη μελέτη, τη διδασκαλία, την πρόληψη και τη φροντίδα των προβλημάτων που προέρχονται από την εμβρυϊκή ηλικία, τον τοκετό, ή βρεφική περίοδο. Η φροντίδα αυτή περιλαμβάνει την παροχή πληροφοριών και υποστηρικτική φροντίδα για τα νεογνά και τις τις οικογένειες των ασθενών αυτών.

 

Νεογνολογικό Ιατρείο

  • Π:αρακολούθηση πρόωρων νεογνών, νεογνά με χαμηλό βάρος γέννησης, πολυδύναμη κύηση (δίδυμα, τρίδυμα) νεογνά που παρουσίασαν προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδα νεογνών αμέσως μετά την γέννηση.Παρακολούθηση πρόωρων, ελλιποβαρών νεογνών.
  • Εκτίμηση ικτέρου των πρώτων 24 ωρών ζωής ( η κίτρινη χροία του δέρματος) και λήψη εργαστηριακού ελέγχου αν κριθεί απαραίτητο.
  • Νευροαναπτυξιακή παρακολούθηση πρόωρων νεογνών και νεογνών με προβλήματα υγείας, νεογνών που νοσηλευτήκαν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας ή νεογνών που η μητέρα πάσχει από κάποιο νόσημα
  • Red feflex. Εξέτασει ματιών με οφθαλμοσκόπιο.
  • Επίσκεψη κατ’ οίκον, όταν το ζεύγος νεογνό-μητέρα επιστρέψεί στο σπίτι για εκτίμηση των θηλαστικών κινήσεων του νεογνού, της στάσης θηλασμού, της παραγωγής γάλακτος από τη μητέρα. Υποστηρίζουμε και προάγουμε τον μητρικό θηλασμό!
  • Στην μηνιαία εξέταση για τον εμβολιασμό γίνεται έλεγχος ανάπτυξης και πλήρης έλεγχος δεξιοτήτων (αδρή και λέπτη κινιτικότητα, επικοινωνία), δίνονται οδηγίες για εκπαιδευτική αποσχόληση του βρέφους στο σπίτι.
  • Αιμοληψία σε νεογνά ή δύσκολα.

Επίσης έχει ασχοληθεί πολύ με τον μητρικό θηλασμό και έχει βοηθήσει χιλιάδες νέες μητέρες να θηλάσουν στα μαιευτήρια που έχει εργαστεί και εργάζεται ακόμα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, για τα ωφέλει του μητρικού θηλασμού. 

Τα ποσοστά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού αγγίζουν το 85-90%, όταν το ποσοστό αποκλειστικού μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα δεν φτάνει το 20%.

Facebook