Προστατέψετε τα παιδιά σας από τη παχυσαρκία με το θηλασμό.

Προστατέψετε τα παιδιά σας από τη παχυσαρκία με το θηλασμό.

Νέα έρευνα ανέδειξε ότι ο θηλασμός μπορεί να προστατεύσει μωρά με υψηλό βάρος κατά τη γέννηση, από το να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα στην παιδική ηλικία.
Το υψηλό βάρος στη γέννηση συνδέεται με παραπάνω κιλά ή παχυσαρκία στην αρχή της παιδικής ηλικίας. Μεταξύ παιδιών με υψηλό βάρος γέννησης, ο θηλασμός αποτελεί σημαντικό προστατευτικό παράγοντα έναντι του παραπάνω βάρους και της παχυσαρκίας.
Ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ βάρους στη γέννηση και ανάπτυξης, σε κάθε περίοδο τσεκ απ.
Μωρά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες ανάλογα με το βάρος τους.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, περίπου το 10% των μωρών με χαμηλό βάρος στη γέννηση και το 15% των μωρών με φυσιολογικό εμφάνισαν παχυσαρκία ή παραπάνω βάρος. Αντίθετα, περισσότερο από το 25% των μωρών με υψηλό βάρος στη γέννηση πληρούσε τα κριτήρια παχυσαρκίας ή επιπλέον βάρους.
Τα μωρά με υψηλό βάρος στη γέννηση ήταν πολύ πιθανό να είναι υπέρβαρα ή να γίνουν παχύσαρκα σε σύγκριση με μωρά φυσιολογικού βάρους έως τα 6 χρόνια τους και μωρά με χαμηλό βάρος στη γέννηση ήταν πολύ πιθανό να είναι λιποβαρή έως την ηλικία των 6.
Ο κίνδυνος για επιπλέον βάρος ή παχυσαρκία μειώθηκε σημαντικά, αν μωρά με υψηλό βάρος στη γέννηση θήλαζαν αποκλειστικά τους πρώτους μήνες.

Φωτογραφία του χρήστη Παιδιατρικό Ιατρείο & Νεογνολογικό Ιατρείο: Δρ.Κατσαφάδου Αλεξάνδρα PhD,MSc.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook