Πληροφορίες

Πληροφορίες

  1. Παρακολούθηση φυσιολογικών τελειομήνων νεογνών αλλά και νεογνών που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας όπως πρόωρα νεογνά, νεογνά με χαμηλό βάρος γέννησης, νεογνά που παρουσίασαν προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε μονάδα νεογνών αμέσως μετά την γέννηση.
  2. Εκτίμηση ικτέρου των πρώτων 24 ωρών ζωής ( η κίτρινη χροία του δέρματος) και λήψη εργαστηριακού ελέγχου αν κριθεί απαραίτητο.

3.    Red feflex (διάγνωση συγγενή καταράκτη).

4.  Επίσκεψη κατ’ οίκον, όταν το ζεύγος νεογνό-μητέρα επιστρέψεί στο σπίτι για εκτίμηση των θηλαστικών κινήσεων του νεογνού, της στάσης θηλασμού, της παραγωγής γάλακτος από τη μητέρα.

5.    Οδηγίες για την σωστή φροντίδα του νεογνού αλλά και της μητέρας, οδηγίες περιποίησης του μωρού (μπάνιο, νύχια, δέρμα, παράτριμμα, νεογνικά εξανθήματα), εκτίμηση της ανάπτυξής του.

6.     Διάγνωση και αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων υγείας.

7.     Εμβολιασμός με βάση το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

8.     Στην μηνιαία εξέταση για τον εμβολιασμό γίνεται έλεγχος ανάπτυξης και πλήρης έλεγχος δεξιοτήτων (αδρή και λέπτη κινιτικότητα, επικοινωνία), δίνονται οδηγίες για εκπαιδευτική αποσχόληση του βρέφους στο σπίτι.

9.      Νευροαναπτυξιακή παρακολούθηση πρόωρων νεογνών και νεογνών με προβλήματα υγείας, νεογνών που νοσηλευτήκαν στην μονάδα εντατικής νοσηλείας ή νεογνων που η μητέρα πασχει από κάποιο νόσημα.

10. Αιμοληψία σε νεογνά ή δύσκολα παιδάκια , όταν δεν μπορεί ο Μικροβιολόγος, άφου έχουν προμηθευτεί οι γόνεις τα μπουκαλάκια από το εργαστήριο που θα μεταφέρουν το αίμα.

10.    Επιτέλους το μωράκι μας θα φάει! Οδηγίες διατροφής και οδηγίες αποφυγής παχυσαρκίας από την βρεφική ηλικία.

Facebook